De nieuwste badkamertrend? Shower plants!

De laatste jaren waren planten razend populair als groen extraatje in interieurs. Eén kamer werd daarbij steeds over het hoofd gezien: de badkamer. Daar lijkt nu verandering in te komen want sinds kort veroveren badkamerplanten het internet.

Als we Pinterest mogen geloven zijn shower plants de afgelopen maanden een van de meest populaire interieurtrends. Badkamerplanten zijn niet alleen een super simpele manier om de saaiste kamer van je huis een extra touch te geven, maar bieden ook nog eens een heleboel voordelen. Say what? 

1847340    1847322

Goed voor je gezondheid

Planten zorgen er niet alleen voor dat de luchtkwaliteit in je badkamer verbetert, maar ze absorberen ook het overtollige vocht en maken komaf met bacteriën. Daarnaast verhogen ze je creativiteit én boosten ze je humeur. Zoveel meer dus dan enkel een lust voor het oog.

Vooraleer je nu als een gek naar de plantenwinkel holt en je voorraad groen inslaat, moet je bekijken welke planten het meest geschikt zijn om te houden in jouw badkamer. Als je een badkamer hebt waar gedurende de dag weinig natuurlijk licht binnenvalt kan je het best kiezen voor planten zoals bamboe, orchideeën, Philodendrons, graslelies of Bostonvarens.

Beschik je daarentegen over een badkamer met grote ramen en veel toegang tot zonlicht? Dan zijn air plants, azaleas of sierasperges iets voor jou.

Combineer deze plantentrend met badkamer- of douchepanelen op maat van het materiaal Caradec of Aquafiber en zo scoor je meteen een erg onderhoudsvriendelijk en knap badkamerinterier!

Rechten = http://www.elle.be/nl/184040-is-waarom-planten-badkamer-moet-houden.html

Foto’s = bron Pinterest (Badkamerxxl.nl + Binti Homeinterieurstudio)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *